Референтни обекти

Създаването на жизнено пространство е предизвикателство. Едно предизвикателство между естетика и акустика. Между форма и функционалност. Всички тези аспекти са важни при създаването на жизнено пространство и трябва да съответстват на Вашите нужди. Но се нуждаете от познания и опит, за да ги съчетаете и получите нужната хармония. Благодарение на повече от 40 000 служители в над 90 държави по целия свят, запазената марка Кнауф предлага изключително богата гама от продукти, които присъстват в целия процес на съвременното строителство - от цялостни енергоефективни системи до довършителни работи в интериора на сградите.

Назад

Реконструкция на Столичния куклен театър

За да се подобри акустиката в залата и редуцира ехото, стените и таваните са изпълнени по системи на Кнауф България със специалните гипсови перфорирани плоскости.  Патентованият гипскартон CleaneoAkustik, използван в предстенните обшивки и окачените тавани на  реновирания Столичен куклен театър, е произведен в България. Чрез отворите в повърхността си тези плоскости поглъщат и разсейват част от звуковите вълни, освен това съдържат зеолит в ядрото си и пречистват въздуха в помещението. 

В театъра са монтирани преградни стени по система W112 и предстенни обшивки с гипскартонените плоскости Кнауф, които вече имат Екологична продуктова декларация.

За филиала на театъра са използвани още шахтови стени W628 и гладки тавани D112 (система, изградена на метална конструкция от CD метални профили на две нива, която може да се комбинира с различни видове облицовка според изискванията на тавана).

Обект: Реконструкция на Столичния куклен театър
Главен изпълнител: Ифра Холдинг АД
Вложени продукти и системи: Шахтови стени W628 и гладки тавани D112; системи за стени и тавани с перфорирана плоскост Cleaneo Akustik, преградни стени по система W112 и предстенни обшивки;
Статус: Завършен