Полезно

Супер лека гипсова мазилка MP 75 SL за вътрешни стени и тавани

Домът и средата, които обитаваме, рефлектират върху здравето ни. Използването на качествени гипсови мазилки оказва пряко и благоприятно въздействие върху здравословната среда в дома и на работното място. Като природен продукт, гипсът е предпочитана суровина с огромно приложение в строителството. Той осигурява отлична звукоизолация, противопожарна защита и е лесен за рециклиране. Гипс можем да открием в гипсовите мазилки, саморазливните замазки, гипсовите плоскости за стени и тавани и много други. Този чист по природа продукт присъства във всеки етап от строителството. Продуктите, които съдържат гипс, създават уютен и балансиран микроклимат, нямат мирис, нежни са към човешката кожа и не отделят вредни вещества

 

 

Мазилките MP 75 SL на Кнауф са произведени изцяло от природен гипс, като не отделят никакви вредни вещества и изпарения в помещенията, в които са поставени.

Гипсовата мазилка за машинно нанасяне MP 75 SL е супер лека, предварително фабрично заготвена суха мазилка със специални леки добавки за получаване на гладки повърхности в интериора. Предназначена е за машинно изпълнение на еднослойна гипсова мазилка в интериора на сградите. Сместа е високо производителна, лека и се обработва лесно. С нея могат да се постигат супер гладки повърхности на стени и тавани и да се нанася на всички видове минерални основи.

 

Защо супер лека гипсова мазилка MP 75 SL е перфектното решение за Вас?

Благодарение на съдържанието на перлит мазилката има изключително ниско обемно тегло, сравнена с други гипсови, варови или циментови мазилки.  Мазилка MP 75 SL е разтвор за лека суха гипсова за вътрешно приложение с изключително ниска разходна норма. С една торба от 25 kg може да се изпълни около 3,6 m2 безупречна повърхност.Създава комфортна и здравословна атмосфера и среда на живот, както и регулира влажността в помещенията и е паропропусклива.Гипсовата мазилка на Кнауф съкращава времето за съхнене от 2 до 3 пъти. За сравнение тя изсъхва напълно и нaбира якост за период от 10 до 14 дни, докато за същата дебелина на циментовата мазилка са й нужни до 28 дни.

 

Области на приложение

Мазилката се използва за създаване на гладки повърхности на вътрешни стени и тавани. Може да се прилага като еднослойна мазилка върху:

-          Всички видове зидарии, бетон и здрави основи за мазилка.

-          Във всички помещения с нормална влажност от мазето до тавана, например тоалетни в училища, бани в хотели, жилищни кооперации, болници и социални домове.

-          За създаване на повърхности с качество „Q1 - Q4 гладки“, както и „Q1 - Q4 изтеглени“. „Q4 гладки“в комбинация с един от продуктите:Knauf Gips Finish, Knauf Extra Finish, Knauf Finitura.

-          Като основа за последващи покрития или тапети.

-          Като основа за поставяне на плочки.

-          Като основа за финишни мазилки.

 

Референтни обекти

Жилищна сграда в гр. Пловдив

        Измазването на стените и таваните е важно за гладкото покритие на стаята. Машинната мазилка Knauf MP 75 SL има много предимства, поради които е избрана да се изпълни обекта в Пловдив. Тя е супер лека в своя състав и предназначена за поставяне с помощта на специална машина.

Още интересни референтни обекти на немската фирма Кнауф може да разгледате ТУК. 

  

 

Други статии