Актуално

Защо да изберете Супер лека гипсова мазилка MP 75 SL?

С грижа за най-близките

Знаем колко са важни домът и семейството за всеки от нас. За това предлагаме на вниманието Ви няколко причини да изберете гипсовите мазилки на Кнауф и да позволите на тези продукти да се погрижат за средата на най-близките Ви.

ЗА ЛЕСНО ПРИЛОЖЕНИЕ

Изключително лека

Благодарение на съдържанието на перлит мазилката има изключително ниско обемно тегло, сравнена с други гипсови, варови или циментови мазилки. Особено голямо значение има това при строителството на високи сгради, позволявайки сериозно олекотяване на конструкцията, което носи ползи за инвеститорите. Ниското обемно тегло е и най-голямото предимство, което улеснява изпълнителя.

Ниска разходна норма

Леката мазилка Кнауф има изключително ниска разходна норма. С една торба от 25 kg може да се изпълни около 3,6 m2 безупречна повърхност.

Съкращава времето за строитество

Гипсовата мазилка на Кнауф съкращава времето за съхнене от 2 до 3 пъти. За сравнение тя изсъхва напълно и нaбира якост за период от 10 до 14 дни, докато за същата дебелина на циментовата мазилка са й нужни до 28 дни.

ЗА СИГУРНОСТ И КОМФОРТ

Топло- и шумоизолация

Гипсовите мазилки и шпакловки лесно и бързо абсорбират топлина. Ако температурата на стените и тази в помещението е близка, то в даденото помещение човек се чувства най-комфортно. Това условие се изпълнява напълно от нашите гипсови мазилки с коефициент на топлопроводимост = 0,25 до 0,35 W/mK. С гипсова мазилка на Кнауф ще създадете висок комфорт на обитаване и спестявате енергия.

Пожарна безопасност

СаSO4 x 2H2O, химичната формула на гипса показва, че в кристалната й структура се съдържат 2 молекули вода. При температурно натоварване това количество се освобождава като „гасяща част“. При температурно въздействие се отделя водна пара, която пречи на разпространението на пожар като паропреграда.

Практичност и широк спектър на приложение

Мазе, таван, кухня, дори баня – навсякъде може да се използва гипсова мазилка. Гипсовите мазилки са устойчиви на износване, забиване на гвоздеи и монтаж на дюбели, като по този начин улесняват оформлението на интериора.

ЗА ЗДРАВОСЛОВНА СРЕДА НА ЖИВОТ

Паропропускливост

Влажността в жилищата се променя постоянно. Влага се образува при вземане на душ, готвене, пране, както и при дишане. Гипсовите мазилки са способни да създават „приятен климат“ в помещението благодарение на способността си да поемат и отдават влага. Гипсът има същото pH като това на човешката кожа и не отделя миризма.

Здравословна среда

Домът и средата, които обитаваме, рефлектират върху здравето ни. Използването на качествени гипсови мазилки оказва пряко и благоприятно въздействие върху здравословната среда в дома и на работното място.

Мазилките на Кнауф са произведени изцяло от природен продукт гипс. Гипсът не отделя никакви вредни вещества и изпарения в жилищната ни среда.

Други новини