Актуално

"За зелено бъдеще на нашата планета" - съвместен проект на Кнауф България и община Видин

Проектът „За зелено бъдеще на нашата планета“ е създаден по инициатива на Кнауф България и община Видин. В рамките на проекта ще се събира отпадъчна хартия, която ще се използва за производство на гипсфазерни плоскости.

Гипсфазерните плоскости, произвеждани от завода на Кнауф България в град Видин са строителен продукт с отлично качество, който се използва за изграждане на стени, сухи подове и облицовки. Строителните елементи, изработени от гипсфазер отговарят на най-високите съвременни изисквания за огнеустойчивост, звукоизолация и здравина.

Гипсфазерните плоскости са в съответствие и с актуалната необходимост за устойчиво и щадящо използване на природните ресурси. Произвеждат се от природен или технически гипс и отпадъчна хартия. Гипсфазерните плоскости са 100% рециклируем продукт.

 Цели на проекта:

  -  учениците да се запознаят с практиките за рециклиране и устойчиво използване на природни ресурси;

  -  да се запознаят с продукта гипсфазер, който се произвежда в завода на Кнауф България в град Видин;

  -  събраната отпадъчна хартия да се използва като суровина за производство на гипсфазер съгласно правилата на кръговата икономика;

  -  да се създадат връзки между индустрията и образователните институции, които да подпомогнат учащите в тяхната професионална ориентация и реализация.

 

Други новини