Актуално

Национално състезание „Най-добър млад строител“ – регионално ниво

Над 100 ученици от 26 строителни гимназии от цялата страна взеха участие в ежегодното състезание „Най-добър млад строител 2023“. Състезанието има национален характер и е организирано от Министерство на образованието и науката (МОН) за ученици в професионално направление „Строителство” и „Архитектура, урбанизъм и геодезия“.

Състезателите премериха сили в 4 направления: „Мазилки, Шпакловки и бояджийски работи“, „Облицовки и настилки“, „Зидария“, „Сухо строителство“.

Регионалните състезания се проведоха в различни точки на страната:

-       Благоевград за южен централен и югозападен регион,

-       Стара Загора за югоизточен регион,

-       Силистра за североизточен регион,

-       Плевен за северозападен регион.

Кнауф България (като генерален спонсор на събитието в направление „Сухо строителство“ ) предизвика младите участници с теоретични и практически задачи, с които младите строители да покажат своите умения.

 

Състезанията се проведоха в период от два дни. В първия ден отборите трябваше да покажат знания в решаването на теоретични задачи, а на втория ден - да демонстрират своите познания в поставената им практическа задача.

Победители

След оспорвана битка и минимална разлика в резултатите първите места заеха:

-       за южен централен и югозападен регион - ученици от град Пловдив,

-       за югоизточен регион - ученици от град Стара Загора,

-       за североизточен регион - ученици от град Силистра,

-       за северозападен регион - ученици от град Видин.

Победителите, заедно с гимназиите от Пазарджик, Перник, Благоевград и София, които са класирани по точки, ще се изправят един срещу друг на националното състезание, което ще се проведе в края на месец април в град Бургас.

Крайният победител ще има възможност да представи България и да премери сили с първенците от цяла Европа на международното състезание по сухо строителство, организирано от Кнауф - „Knauf Junior Trophy“ през месец юни в Литва.

Други новини